IBC SOLAR sätter en ny kvalitetsstandard för takinstallerade solceller i Turkiet

En solelanläggning på 4,24 MWp i Mersin i Turkiet är en av landets största solelanläggningar på tak

Bad Staffelstein / Tyskland, 15 januari, 2018 – IBC SOLARs turkiska bolag har driftsatt en anläggning på 4,24 MWp i Mersin. Projektet är en av de största installationerna på hustak i Turkiet och sätter en ny standard för installationer av det här slaget. 

Hakan Daltaban, från IBC SOLAR i Turkiet berättar stolt: "Vi är stolta att kunna leverera ett av Turkiets största takbaserade anläggningar. Vi är tacksamma mot Tiryaki Agro som get oss förtroendet". Storskaliga takinstallationer är något vi ser öka i Turkiet, en utveckling som drivs på av ständigt stigande elpriser som gör det lockande att producera egen el med solceller.

Projektering och installation genomfördes som ett samarbete mellan turkiska och tyska ingenjörer med kvalitetssäkring genom Fraunhofer ISE Institutet. Upphandlingen genomfördes av Deloitte.

Bülent Yildiz från turkiska IBC SOLAR berättar: "En utmaning i projektet var kravet på att inte gör någon som helst håltagning i det befintliga taket, något som lät sig göras tack vare IBC SOLARs montagesystem med otaliga lösningar för varierande takkonstruktioner och förutsättningar.

De 4,24MWp som driftsatts är bara en början, i förlängningen planeras för totalt 15,6MWp tak- och markmonterad kapacitet.


Project Details:

 

Location:

Tarsus, Province of Mersin, Turkey

Type:

Rooftop installation

Performance:

4.24 MWp

Electricity production:

approx. 4.7million kWh/year

Customer:

Tiryaki Agro

Project execution:

IBC SOLAR Turkey

Project partners:

Fraunhofer ISE Institute; Deloitte