Solcells- och lagringslösningar för dig som villaägare

Utnyttja din solenergi.

Vi erbjuder solcellssystem med lagring och energihantering.

Allt fler människor vill slippa beroende och börja producera el på ett miljövänligt sätt. Med våra sofistikerade solenergilösningar för villaägare har det aldrig varit enklare att fasa ut konventionell elproduktion. Som stolt ny ägare av en heltäckande solcellsanläggning kan du dra nytta av din egen solcellsanläggning på fyra olika sätt.

Tack vare vårt förstklassiga nätverk av Premium Partners förser IBC SOLAR dig med alla komponenter och tjänster från en enda kontaktpunkt – din specialistpartner. De svarar gärna på alla dina frågor om inköp, planering, installation och drift av ditt IBC SOLAR-energisystem.

Kontakta oss!

Ger utdelning så länge solen skiner.

Solceller från en av världens mest erfarna leverantörer av solcellslösningar. Tillförlitlig, i tid och ger en avkastning över genomsnittet.

 • Oberoende:
  Det är roligt att producera sin egen solenergi. Med lagring kan du använda den när du behöver den. På så sätt kan du njuta av ditt nyvunna oberoende från fossila bränslen varje dag.

 • Lönsamhet:
  Du kan njuta av lägre elpriser.
  Solenergi är tre gånger billigare än konventionell el Med ett solcellssystem och ett lagringssystem kan du minska din elräkning med upp till 80 %.

 • Flexibilitet:

Du förblir flexibel eftersom våra modulära lagringslösningar enkelt kan eftermonteras och anpassas efter nya behov.  En anslutning till e-mobilitet eller integrering av en värmepump är möjlig när som helst i efterhand.

 • Säkerhet:
  Det är bra att veta att du alltid har tillräckligt med energi, även vid strömavbrott. Med en nödströmförsörjning som tillval ser ditt lagringssystem till att uppvärmningen fortsätter, att frysvarorna inte tinar och att du inte du plötsligt befinner dig i mörker.

 

Solcellssystem som har skapat mervärde.

Solceller från en av världens mest erfarna leverantörer av solcellslösningar.
Tillförlitlig, i tid och ger en avkastning över genomsnittet.

Hybridsolsystem

Johannesburg, Sydafrika

Utmaningen:
Detta inbyggda produktionssystem i Johannesburg, Gauteng, är anslutet till Eskoms elnät. Denna typ av system kallas reservsystem eftersom det fungerar som en dieselgenerator och levererar elektricitet vid strömavbrott. Ett annat namn är hybridsystem eftersom det kombinerar kraften från nätet med solenergi som lagras i batterier.

Lösningen:
Systemen undviker inte bara totala strömavbrott under belastningsavlastning, utan sänker även elkostnaderna. Elkostnaderna minskar genom att elen produceras med solenergi. Solcellsanläggningen producerar energin till ett fast pris per kWh och gör ägaren mer oberoende av energiprishöjningar. Den här typen av solsystem ger billig el och solenergi skapar oberoende.

Resultatet:
Om du bara vill att ett solcellssystem ska sänka kostnaderna är ett rent nätanslutet solcellssystem ett bra alternativ. Genom att endast installera solpanelerna och inga batterier kan du spara kostnader. Kostnaden för systemet blir lägre och du sparar pengar under drift genom att undvika kostnader för Eskoms el.
 

 • Moduler: IBC 260W polykristallina solpaneler
 • Växelriktare: SMA
 • Total kapacitet: 3kWp

Solcellssystem för elmobilitet

Neudrossenfeld, Tyskland

Utmaningen:
Hannes Haude och hans lilla familj som bor i ett enfamiljshus letade efter ett solcellssystem under byggnationen för att ”tanka” sin elbil samt driva hushållsapparater för matlagning, strykning, tvätt och till och med uppvärmning med energi som genereras av solen.

Lösningen:
Den lösning som IBC SOLAR implementerar producerar den energi som behövs för deras energibehov – allt från en enda källa och av högsta kvalitet. Medan det nya solkraftsystemet producerar energi kan familjen fokusera på det som verkligen betyder något – familjelivet.

Resultatet:
På sommaren kan familjen täcka upp till 100 procent av sitt elbehov med solenergi.
På vintern är den fortfarande runt 30 procent.
 

 • Energihantering: efa:home
 • E-laddningslösning: Keba Kekontakt P30 C
 • Moduler: IBC Mono Sol 250 KS
 • Växelriktare: SMA
 • Total kapacitet: 9,7 kWp

Lösning för egenförbrukning för bostäder med lagring

Valencia, Spanien

Utmaningen:
Målet var att skapa ett självförsörjande solcellssystem i Valencia och att täcka bostadsägarnas elbehov helt genom förnybar energi. 


Lösningen:
Ett skräddarsytt solcellssystem för egenförbrukning för övergång till en föroreningsfri, billig och tillförlitlig elförsörjning.

 

Resultatet:
Med den här installationen lyckades vi öka bostadens egenförbrukningskvot och försöka få ut det mesta av solcellsproduktionen, inklusive överskottet.
 

 • Genomsnittlig årlig daglig produktion: 16,36 kWh
 • Årlig produktion: 5 971,4 kWh.
 • Genomsnittlig egenförbrukningsandel utan batteri: 32 %
 • Genomsnittlig egenförbrukningsandel med batteri: 75 %

Vi tar gärna hand om dina PV-förfrågningar

Sales Director - Sales Nordics

Katja Volk

katja.volk(_at_)ibc-solar.com

+49 (9573) 9224-730

Team Leader - Sales Nordics

Dominik Werner

dominik.werner(_at_)ibc-solar.com

+49 (9573) 9224-421

Internal Sales- Sales Nordics

Marco Hofmann

marco.hofmann(_at_)ibc-solar.com

+49 (9573) 9224-940

Order Processing - Sales Nordics

Jasmin Münch

jasmin.muench(_at_)ibc-solar.com

+49 (9573) 9224-410

Technical Expert

Dieter Miener

service(_at_)ibc-solar.de

+49 (9573) 9224-555