Nu släpper vi vårens utbildningsdatum

Vi på IBC Solar vill dela med oss av våra kunskaper. Vi är ett nystartat grossistbolag med lång erfarenhet genom vårt moderbolag Solkompaniet och genom tyska IBC Solar som startade redan 1982. Nu släpper vi datumen för vårens utbildningar.

Effektiv försäljning av solelanläggningar

Hur påverkar omvärlden solcellspriserna i Sverige? Hur mycket kan du överdimensionera toppeffekten i förhållande till växelriktaren och hur ska du räkna med SolarEdge? Under en halvdag visar vi dig projektverktyget PV Manager och ger dig förståelse och knepen för en effektiv försäljning.

  • 5 mars - förmiddag
  • 26 mars - förmiddag 
  • 7 maj - förmiddag 

Kostnad: 1600 kr exkl. moms. Samtliga kurstillfällen hålls på vårt huvudkontor i Stockholm. Lunch och fika ingår. Begränsat antal platser.

 

Montörsutbildning

Vad är en bra installation? Under två dagar varvar vi teori med praktiska moment och delar med oss av våra erfarenheter. Kursen riktar sig till dig som precis ska börja som installatör eller har arbetat ett tag.

  • 6 - 7 mars

  • 27 - 28 mars
  • 8 - 9 maj

Kostnad: 9400 kr exkl. moms. Samtliga kurstillfällen hålls på vårt huvudkontor i Stockholm. Luncher och fika ingår. Begränsat antal platser. 

 

  Mejla oss för anmälan???

 

Läs mer om: Effektiv försäljning av solelanläggningar

I vår halvdagsutbildning - Effektiv försäljning av solelanläggningar - vill vi ge dig en bra förståelse när det gäller solel. Hur påverkar världspolitiken solcellsbranchen? Vad händer med modulpriserna framöver?  Vilka är de stora tillväxtmarknaderna just nu? Vad beror det på och hur säljs solel där?


Under samma förmiddag kommer vi också att titta närmare på hur mycket vi kan överdimensionera toppeffekten på anläggningen i förhållande till växelriktaren. Tillsammans diskuterar vi hur växelriktarna fungerar och vad du ska tänka på när du väljer. Vi kommer också att titta extra noga på växelriktaren SolarEdge och göra några enklare ekonomiska kalkyler på det tillförda värdet av optimerare vid olika förutsättningar.


Programmets höjdpunkt handlar om att illustrera hur viktigt det är att kunna leverera en fullständig offert snabbt och smidigt. Istället kan du lägga mer tid på att bygga relation och förtroende med dina kunder, och framför allt installera solelanläggningar. Vi tittar på PV Manager, IBC Solars heltäckande verktyg för solcellsprojektering, simulering och offerering och visar verktygets styrkor och möjligheter.

 

Välkommen till en förmiddag där vi ger dig knep och argument till en effektiv solelförsäljning!
  Mejla oss för anmälan???

 

Läs mer om: Montörsutbildning

IBC Solar vill bidra till att både definiera en minsta kvalitetsnivå och sprida kunskapen. I december höll vi vår första montörskurs som blev mycket uppskattad. I kursen har vi samlat erfarenheter från både vårt moderbolag Solkompaniet och tyska IBC Solar. 

 

Kraven på kvalificerad montörspersonal ökar och det med all rätt. Solelbranschen i Sverige är ung. Vi är precis i början av en mycket kraftig tillväxt och det är viktigt att branschen håller en jämn kvalitetsnivå på installationerna. Under två dagar varvar vi teori och praktiska moment, samtidigt som vi delar med oss av vår kunskap. 

 

Välkommen till två lärorika dagar som kommer att ge dig handfasta tips på hur du bygger en säker och hållbar solelanläggning!

  Mejla oss för anmälan???