Paneler och montage från IBC SOLAR på Nordens största soltak

Solskenet utanför Borås i drift - fem megawatt i installerad effekt

Utanför Borås, närmare bestämt längs med Rv 40 i Viared hittar du numera Nordens största solelanläggning på tak. Fem megawatt i installerad effekt. Den sitter på fastigheten som NREP:s logistikgren Logicenters äger. Solelanläggningen kallas "Solskenet". Den leasas och används av hyresgästen Speed Group, som ett led i deras mål om att bli koldioxidneutrala redan år 2025. 

Siffran 15 är återkommande. Närmare 15 000 paneler har installerats av Solkompaniet. Och i och med att det är både montage och paneler från IBC SOLAR så finns det också en unik 15-årig kombinationsgaranti kopplad till Solskenet. 

 

Nominerad till årets Solenergipris 2022

- Det är fantastiskt kul att vårt engagemang och de satsningar vi gör på ett hållbart företagande uppmärksammas på det här sättet, säger Mats Johnson, vd på Speed Group.

Läs pressmeddelandet från Speed Group

Solenergipriset delas ut av Svensk Solenergi sedan 2004. Genom Solenergipriset vill de sätta fokus på solenergin och bidra till att öka solel och solvärme i Sverige. Genom att sprida kunskap om solenergibranschens mest spektakulära projekt väcker vi tillsammans nyfikenhet och skapar intresse.
 

Solenergipriset delas ut den 17 februari kl 12 - 14. Läs mer 


Solelanläggningen Solskenet 

Består av  14 714 IBC Monosol 340 W-paneler och montagesystemet IBC Aerofix EW, öst-västmonterat.

 

Unik kombinationsgaranti

Nyfiken på IBC SOLAR:s 15-åriga kombinationsgaranti? Läs mer