Rekordhög efterfrågan

Kraftig efterfrågan hos både oss på IBC SOLAR, i Sverige generellt och i hela Europa

Den senaste veckorna har vi haft en otroligt stort inflöde av både förfrågningar och beställningar. Vi jobbar på så mycket vi kan. Två nya kollegor har anställts och kastas direkt in i en hektiskt vardag, men just nu har vi långa svarstider. Återkopplingen från våra leverantörer kring leveranser tar längre tid än vanligt. Ytterligare faktor är att delar av Kina stängt ner på grund av nya corona-utbrott, så leveranser framöver kan fördröjas. Vi försöker att återkoppla till dig så snart vi kan. Vårt budskap är: chansa och lägg en order, även om vi inte kan garantera ett leveransdatum just nu. Och ha en öppen dialog med dina slutkunder om att tiderna är exceptionella.
 

Kraftig efterfrågan i både Sverige och Europa

Att solelmarknaden är het bekräftades också av våra leverantörer när vi var nere på studiebesök i Tyskland häromveckan. Höga elpriser och kriget i Ukraina har ökat efterfrågan något enormt i hela Europa.

Den svenska statistiken som kom i förra veckan visar samma sak, om än med viss eftersläpning. Förra årets byggdes rekordmånga anläggningar. Nu finns över 92 000 installerade nätanslutna solelanläggningar och över 80 000 av dessa är i segmentet upp till 20 kW i installerad effekt. Solel är hett!
 

Mer om svensk solelstatistik på Energimyndighetens webbsida