Tyska IBC SOLAR drabbade av tullbedrägerier för solceller

I Tyskland pågår en utredning av import av kinesiska solcellsmoduler från Risen till EU under perioden mars 2015 till augusti 2016. Under denna period hade EU importtullar för kinesiska moduler, något som togs bort i september 2018. Risen tillverkar solceller både i Kina och i andra asiatiska länder.

Tyska IBC SOLAR AG ingår i den tyska utredningen. Bolaget har endast importerat moduler från Risen som producerats i Vietnam och samarbetar fullt ut med åklagaren. IBC SOLAR AG kommer att kräva sina leverantörer för de kostnader som bedrägeriet orsakar. 

Svenska IBC SOLAR AB startades år 2018, ägs av Solkompaniet och har samarbetsavtal med tyska IBC SOLAR AG. Inga av de moduler som berörs av utredningen har sålts och Risens solceller ingår inte i det produktutbud som säljs på den svenska marknaden.

För information kontakta Axel Alm, vd IBC SOLAR AB

076-853 58 79, axel.alm(_at_)ibcsolar.se

 

Om IBC SOLAR AB

Sveriges nya solelgrossist. Erbjuder hela IBC SOLARS:s produktutbud för solceller, monteringssystem och växelriktare till svenska installatörsföretag tillsammans med PV Manager, ett smidigt designprogram för att projektera solelanläggningar. IBC SOLAR AB är ett dotterbolag till Solkompaniet, marknadsledande installatör av solel till företag i Sverige sedan 2010.
 

Om IBC SOLAR AG

IBC SOLAR är en ledande global leverantör av solceller, energilagring och elbilsladdning. Produktsortimentet omfattar solelparker och solcellsanläggningar till företag och hushåll. IBC Solar arbetar med ett nätverk av Premium Partners och stöder dem genom det egna designprogrammet PV Manager, för planering av solcellssystem. www.ibc-solar.com

IBC Solar grundades av Udo Möhrstedt i Bad Staffelstein, Tyskland 1982, som fortfarande är ordförande i bolaget. Företaget har en internationell närvaro med regionala företag, försäljningskontor och partnerföretag i mer än 30 länder.