Världens första sladdlösa solpanel: IBC MonoFree

EDIT: Ett aprilskämt

Revolutionerande nyhet - Förenklar vid solcellsinstallationen

Snabbare och smidigare installation: Världens första sladdlösa solpanel

Produktutvecklarna på IBC SOLAR i tyska Bad Staffelstein har efter flera års utveckling äntligen släppt den efterlängtade sladdlösa solpanelen. Vi är mycket stolta att idag kunna dela nyheten om världens första sladdlösa solpanel - IBC MonoFree.

I och med denna helt nya laserteknik kan vi se slutet på hängande kablar och elfel orsakade av dåligt ihopkopplade DC-kontakter.

 

Hur fungerar panelen?

Med hjälp av en koncentrerad laser som genereras i en, av IBC SOLAR, patenterad energiomvandlingsteknik skickas energin vidare från en panel till nästa. Lasern skickas via den så kallade Power Transmitter VL-modulen till nästa panel och till nästa panel utmed hela strängen. Power Transmitter VL går att rikta vilket gör det möjligt att kombinera de flesta tänkbara modulkonfigureringarna på tak.

Transmissionen av strömmen från den sista panelen i strängen och fram till växelriktaren sker alltjämt med DC-kabel.

 

När har vi panelen i Sverige?

Prismässigt räknar vi med att panelen kommer att vara något dyrare än konventionella solpaneler, vilket kompenseras av den kortare arbetstiden.

Produkten har fått stor uppmärksamhet inom hela den europeiska solelbranschen så vi ber våra kunder att ha tålamod då vårt växelnummer är hårt belastat. Håll koll i din almanacka för mer information. 

EDIT: Tyvärr, var faktiskt ett klassiskt aprilskämt. Men utvecklingen går hela tiden framåt och vi finns här för att underlätta för dig som kund, så fortsätt att följa oss för riktiga nyheter framöver. Se gärna till att följa oss på LinkedIn också för tätare uppdateringar!

Datablad IBC MonoFree 400W 

Beställ produkter via vår webbshop